Μετά το τέλος του αγώνα στον Στρόβολο διεξήχθηκε η καθιερωμένη διάσκεψη τύπου των προπονητών. Από τους καλαθοσφαιριστές έδωσε το παρόν του ο Σάιμον Μιχαήλ ενώ από τους νικητές, το πρόσωπο του αγώνα, Μπράντεν Φρέιζερ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστόφορος Λειβαδιώτης (Προπονητής Κεραυνού)

«Συγχαρητήρια στην Άφτοντορ για τη νίκη. Είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα, που στόχο έχει το Final-4 στο Champions League. Το τελικό σκορ θεωρώ ότι μας αδικεί, αφού στα τρία πρώτα δεκάλεπτα οι δύο ομάδες ήταν ισορροπημένες. Πιστεύω στο τέλος έπαιξε και ρόλο ότι κάναμε μόλις δύο φιλικά, ενώ ο αντίπαλος έχει δώσει εννιά φιλικά. Αυτό μας στοίχησε στο ρυθμό, χωρίς όμως να λέω ότι δεν είναι δίκαια που κέρδισε ο αντίπαλος. Είχαμε καλή εικόνα και είναι σημαντικό πως ότι και να γίνει, θα παίξουμε σε ευρωπαϊκό όμιλο φέτος».

Σε περίπτωση αποκλεισμού από τα προκριματικά του Basketball Champions League, ο Κεραυνός θα αγωνιστεί στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Σάιμον Μιχαήλ (Κεραυνός)

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, όμως τους κοιτάξαμε στα μάτια και μπορούσαμε να κτυπήσουμε το παιχνίδι. Στο τέλος μείναμε από ενέργεια και δεν μπορέσαμε να κρατηθούμε κοντά στο σκορ. Θα πάμε στο επόμενο παιχνίδι με αλλαγή στη φιλοσοφία μας και με πρώτο στόχο να κερδίσουμε».

Αντρέα Ματσόν (Προπονητής Αφτοντόρ)

Θετική εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιταλού προπονητή της Άφτοντορ, Αντρέα Ματσόν, στη Διάσκεψη Τύπου μετά τον αγώνα. Συγχάρηκε τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη για την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε ο Κεραυνός, ενώ ευχαρίστησε τους φιλάθλους και τους ανθρώπους της Κυπριακής ομάδας για την πολύ καλή φιλοξενία και οργάνωση του αγώνα. Ανάφερε επίσης ότι ήταν δύσκολο για τους καλαθοσφαιρστές του να αγωνιστούν σε ένα μικρό γήπεδο και τόση ψηλή θερμοκρασία ωστόσο στο τέλος ήταν ευχαριστημένος από την ομάδα του η οποία κρατήθηκε και διατήρησε το ρυθμό της για ολόκληρο το 40λεπτο.

Μπράντεν Φρέιζερ (Αφτοντόρ)

Από την πλευρά του ο MVP της αναμέτρησης ανέφερε ότι ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του προπονητή τους, ήταν σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένοι και παρά την μεγάλη πίεση που δέχτηκαν από το συγκρότημα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη κατάφεραν να φύγουν με το διπλό.  Δήλωσε επίσης ότι στη Ρωσία ο αγώνας θα είναι εντελώς διαφορετικός και ότι ο Κεραυνός δεν θα τα βάλει κάτω και θα πάει με σκοπό την ανατροπή, γι’ αυτό θα είναι προετοιμασμένοι.