Όποιος βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Λευκόθεο έμεινε απλά… speechless με την καθηλωτική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Κεραυνός, φτάνοντας στο απίστευτο 86-59 επί του ΑΠΟΕΛ!!!

Οι παίκτες του Χριστόφορου Λειβαδιώτη έπαιξαν ξανά άμυνα για σεμινάριο, είχαν εξαιρετικές επιλογές και ομαδικότητα στην επίθεση, με τη διαφορά να φτάνει στα ύψη, χάρη στο εντυπωσιακό ξέσπασμα της δεύτερης περιόδου, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 28-11. Οι “γαλαζοκίτρινοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν είχαν ηρεμία και ψυχραιμία, με αποτέλεσμα την “ψαλίδα” να ανοίγει διαρκώς και η κατάσταση να γίνει από νωρίς μη αναστρέψιμη.

Παρότι η ομάδα του Στροβόλου δεν είχε ούτε αυτή τη φορά σε θέση μάχης τον Νίκο Στυλιανού, βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες, με τον καθένα να κάνει το ρόλο του και να φέρνει εις πέρας τις αποστολές του. Οι Σάιμον Μιχαήλ, Κεν Μπάρκερ και Ρόναλντ Ρος συνέθεσαν μια καταπληκτική τριπλέτα στην περιφέρεια, ο Γιώργος Νεοφύτου τους συμπλήρωνε αρμονικά και οι Τέρελ Παρκς και Τζέικ Ο’ Μπράιεν έκαναν ό,τι θέλουν κοντά στο καλάθι. Ο Αμπουκάρ μπορεί να έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα, αλλά δημιούργησε πολλές φάσεις για τους συμπαίκτες του. Χρόνο συμμετοχής πήρε πάλι ο Παναγιώτης Μάρκου, ενώ έπαιξαν και οι έφηβοι Σταυρινίδης και Ανδρέου, με τον πρώτο να σκοράρει μάλιστα.

Στον αντίποδα, μόνο ο Βασίλης Κούνας ήταν παρών όταν ακόμα παιζόταν το παιχνίδι και ο ΑΠΟΕΛ απειλούσε. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν σε μέτρια κατάσταση και μόνο όταν η διαφορά εκτοξεύτηκε, ήρθαν ορισμένες καλές εκλάμψεις. Δικαιολογημένος ήταν μόνο ο Μπράντον Μόμπλι, ο οποίος βίωσε το χαμό του πατέρα του και είναι λογικό να βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

MVP: Κεν Μπάρκερ

Άλλη μια ολοκληρωτική εμφάνιση από τον δυναμίτη του Κεραυνού, ο οποίος έκανε φοβερή δουλειά σε όλους τους τομείς με 19 πόντους, 8 ασίστ και 4 ριμπάουντ!

HERO OF THE GAME: Τέρελ Παρκς

Ίσως ο πιο φορμαρισμένος ψηλός του πρωταθλήματος. Σταμάτησε στους 14 πόντους και ολοκλήρωσε ένα επιβλητικό νταμπλ-νταμπλ, μαζεύοντας 10 ριμπάουντ. Παράλληλα, κέρδισε τις μάχες στην άμυνα.

KEY FACTORS: Σάιμον Μιχαήλ-Γιώργος Νεοφύτου

Θα μοιραστούν το βραβείο, καθώς θα ταν αδύνατον να ξεχωρίσουμε κάποιον εκ των δύο. Οι δύο Κύπριοι γκαρντ έπαιξαν φοβερές άμυνες και είχαν σωστές επιλογές στις επιθέσεις που πήραν κάνοντας τη διαφορά με την ψυχή τους.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ: Βασίλης Κούνας

Όσο το ματς… παιζόταν ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του ΑΠΟΕΛ και προσπαθούσε να ανατρέψει το σκηνικό. Παρέμεινε ούτως ή άλλως πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 πόντους.

Results

Team1234Total pointsOutcome
ΑΠΟΕΛ1511181559Loss
ΚΕΡΑΥΝΟΣ2328142186Win

ΑΠΟΕΛ (Δημήτρης Κουστένης): Μπάσεϊ 7 (1), Παντούρης, Μπερνατόφσκι 2, Κασκίρης, Ράιτ 10, Κοιλαράς 9 (3), Κούνας 13 (1), Μπράουν 10, Μόμπλεϊ 8.

Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Μιχαήλ 10 (1), Ρος 16 (2), Μπάρκερ 19 (1), Αμπουκάρ 5, Παρκς 14, Ανδρέου, Νεοφύτου 5 (1), Θεοχαρίδης, Μάρκου, Ο’Μπράιεν 15 (1), Σταυρινίδης 2.

Καθηλωτικός Κεραυνός στο Λευκόθεο!