Πρωταθλητές παίδων για το 2017 αναδείχθηκε η ομάδα του Κεραυνού (U16) η οποία μετά από 25 αγωνιστικές και συντελεστή (22-3) ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας.

Οι παίδες του Αλέξη Λεκισβίλη οι οποίοι αποτέλεσαν και τον κορμό της ομάδας εφήβων (U18) έδειξαν από την αρχή του πρωταθλήματος τις μεγάλες τους δυνατότητες.

Η ηθική αλλά και η ψυχολογική στήριξη του τρίπτυχου της επιτυχίας: τεχνικού τιμ, γονείς και καλαθοσφαιριστών επίδρασαν θετικά και με ένα σερί 6-0 στη σειρά των αγώνων της Τελικής κατάταξης (play-off) πήραν πανάξια τον τίτλο του Πρωταθλητή.

 

  • ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η ομάδα μας ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Α’ περιφερειακό όμιλο με αντίπαλες ομάδες τις: YOUTH Stars, ΑΧΙΛΛΕΑΣ Καϊμακλίου, ΑΠΟΕΛ, NBA BC & ΑΧΙΛΛΕΑΣ Αγρού.

Μετά από 5 αγωνιστικές η ομάδα μας τερμάτισε πρώτη και αήττητη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (5-0) έχοντας την καλύτερη άμυνα με 30,2π. ανά παιχνίδι.

  • ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη συνέχεια η ομάδα του Λεκισβίλι  πήρε το εισιτήριο για την επίλεκτη κατηγορία του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών (Κ16) όπου είχε να αγωνιστεί σε διπλούς αγώνες με τις ακόλουθες ομάδες: Ζήνωνας Καλαθόσφαιρα, Πετρολίνα ΑΕΚ, ΑΣΤΕΡΑΣ Μέσα Γειτονιάς, YOUTH Stars, ΑΧΙΛΛΕΑΣ Καϊμακλίου, Ε.Θ.Α. Έγκωμης, ΑΤΛΑΝΤΑΣ.

Με το τέλος των 14 αγωνιστικών η ομάδα μας τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 11 νίκες και 3 ήττες ενώ στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ζήνωνας με 12-2.

Η ομάδα μας συνέχισε να διατηρεί το σημαντικό στατιστικό της άμυνας ακλουθώντας το γνωστό μπασκετικό ρητό …… «Οι άμυνες κερδίζουν πρωταθλήματα…..» και με 40,5 ανά παιχνίδι ήταν η ομάδα που δέχτηκε τους λιγότερους πόντους από τις υπόλοιπες επτά ομάδες.

Οι τρεις ήττες της ομάδας μας ήταν:

  1. Εντός με ΑΕΚ (60-61)
  2. Εντός με ΕΘΑ (40-52)
  3. Εκτός με Ζήνωνα (67-56)

 

  • PLAY-OFF (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)

 

  • ΚΕΡΑΥΝΟΣ Vs ΕΘΑ

Στους αγώνες των Play-off η ομάδα μας αγωνίστηκε στην προημιτελική φάση για τις θέσεις 2-7 με την ομάδα της ΕΘΑ όπου με δύο διαδοχικές νίκες (εντός 72-40/ εκτός 32-55) πέρασε στην ημιτελική φάση όπου αντιμετώπισε, για τις θέσεις 2-3 την ομάδα της ΑΕΚ που τερμάτισε στην 3η θέση.

  • PLAY-OFF (ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)

 

  • ΚΕΡΑΥΝΟΣ Vs ΑΕΚ

Στην ημιτελική φάση η ομάδα μας κέρδισε την ΑΕΚ με 2-0 νίκες αφού κατάφερε από τον πρώτο αγώνα να βάλει γερές βάσεις για τον Τελικό κερδίζοντας με 61-46. Στον δεύτερο αγώνα στη Λάρνακα τα παιδιά του Λεκισβίλη έπαιξαν εξαιρετικά και κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον Τελικό με σκορ 46-59.

  • PLAY-OFF (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)

Εισιτήριο για τον μεγάλο Τελικό εξασφάλισε και ο Ζήνωνας ο οποίος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο  της ομάδας του Άτλαντα (προημιτελικά ) και του Αστέρα (ημιτελικά) αντίστοιχα.

  • ΖΗΝΩΝΑΣ Vs ΚΕΡΑΥΝΟΣ

Τα δύσκολά για τους Λεβέντες του Λεκισβίλη: Ο Ζήνωνας έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας και με πειστική νίκη στην κανονική διάρκεια της Επίλεκτης κατηγορίας  (67-56) φάνταζε το φαβορί για τον τίτλο.

Στον πρώτο αγώνα της Τελικής σειράς τα παιδιά του Λεκισβίλη υπερέβαλαν εαυτό και με τη γνωστή συνταγή της πιεστικής άμυνας περιόρισε τον αντίπαλο και τον ανάγκασε στην δεύτερη του εντός έδρας ήττα με 43-56.

Ο δεύτερος αγώνας που έγινε στο Κώστας Παπαέλληνας ήταν πραγματικό θρίλερ. Ο Ζήνωνας ήρθε για να τα παίξει όλα για όλα και να μεταφέρει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι στην έδρα του.

Το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντινίδη και Χριστοφίδη πήραν κεφάλι στο σκορ με +9 (12-21) ωστόσο μέχρι το ημίχρονο η ομάδα μας κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και να προηγηθεί με 31-28.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ (46-44 στο 30’) και να δείχνουν ότι η νίκη ήταν αδιαπραγμάτευτη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσαν κυριολεκτικά κορμιά στο παρκέ ωστόσο η ομάδα μας ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το 22ο ροζ φύλλο της χρονιάς και ταυτόχρονα το πολυπόθητο Τρόπαιο το οποίο πίστεψε από την αρχή.

Για την ιστορία στον τελικό αγώνα διακρίθηκαν οι Γιανναράς, Παφίτης, Ταβιτιάν και Συννεφακόπουλος που σημείωσαν από 10 πόντους ενώ από τον Ζήνωνα ξεχώρισαν οι Κωνσταντινίδης (20 πόντοι), Χριστοφίδης (17 πόντοι) και Μιχαήλ (10 πόντοι).