Κόντρα στην Γκρόνιγκεν για καλύτερες βάσεις πρόκρισης ο Κεραυνός

Η πρόκριση στα νοκ-άουτ θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στη Ρουμανία, όμως πολλά είναι τα οφέλη από μια νίκη στο ματς της 5ης αγωνιστικής.

Ζωντανός στην υπόθεση-πρόκριση στα νοκ-άουτ (φάση των «16») του FIBA Europe Cup μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της β΄ φάσης θα παραμείνει ο Κεραυνός, ότι και να συμβεί στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής (Τρίτη 30 Ιανουαρίου, 19:00, Cytavision) στο «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο, απέναντι στην Ντόναρ Γκρόνιγκεν της Ολλανδίας.

Μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Μονς-Ενό με 67-62, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου (με την οποία ο Κεραυνός έκανε το 4/4 απέναντι σε ομάδες του Βελγίου τη φετινή σεζόν) για την 4η αγωνιστική, ο Κεραυνός εξασφάλισε ότι θα διατηρήσει μέχρι τέλους τις μαθηματικές -και απόλυτα ρεαλιστικές- πιθανότητες πρόκρισης.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, οι πρωταθλητές Κύπρου έχουν ρεκόρ 2-2 στον 12ο όμιλο, με την Κλουζ της Ρουμανίας να έχει επίσης 2-2, την Γκρόνιγκεν να βρίσκεται στο 3-1 και τη Μονς-Ενό στο 1-3.

Μπορεί μια ενδεχόμενη ήττα από την Γκρόνιγκεν, την Τρίτη (30/01) στο Στρόβολο, να μην φέρει τον αποκλεισμό, όμως ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας για τους ομίλους είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον Κεραυνό. Αυτό επειδή σε περίπτωση νίκης με τους Ολλανδούς, ο Κεραυνός θα χρειαστεί ακολούθως μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Κλουζ εκτός έδρας για να πάρει την πρόκριση, ενώ σε περίπτωση ήττας την Τρίτη (30/01) ο Κεραυνός θα καλείται να κερδίσει με +5 την Κλουζ την τελευταία αγωνιστική, για να καλύψει και το χάντικαπ της ήττας στον α΄ γύρο. Σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι-τελικό, απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα όπως η Κλουζ, εκείνοι οι πέντε πόντοι ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τέλος….

Ο προπονητής του Κεραυνού, κ. Χριστόφορος Λειβαδιώτης, δήλωσε στο Γραφείο Τύπου Σωματείου για το επερχόμενο παιχνίδι: «Μετά την ήττα από την Κλουζ, είχα δηλώσει ότι είναι σημαντικό να πάρουμε μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια, για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης μέχρι τέλους. Αυτό το πετύχαμε με τη σπουδαία νίκη στο Βέλγιο. Πλέον ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε νίκη στη Ρουμανία για να προκριθούμε, όμως ξέρουμε επίσης ότι μια ενδεχόμενη νίκη απέναντι στην Γκρόνιγκεν στην έδρα μας θα μας βοηθήσει στην τελευταία αγωνιστική στην προσπάθεια για πρόκριση. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το κίνητρο μας, αφού τα παιδιά θέλουν επίσης να αποδείξουν απέναντι στην Γκρόνιγκεν ότι η βαριά ήττα στην Ολλανδία τη 2η αγωνιστική αποτέλεσε μια κακή παρένθεση και δεν ήταν ενδεικτική των δυνατοτήτων της ομάδας».

Μετά την πρωτιά στον όμιλο στην α΄ φάση, ο Κεραυνός ξεκίνησε τη β΄ φάση των ομίλων με νίκη 89-72 απέναντι στη Μονς στο Στρόβολο, πριν ακολουθήσουν δύο σερί ήττες. Πρώτα στην Ολλανδία από τη Γκρόνιγκεν με 109-69 και μετά εντός έδρας από την Κλουζ με 67-71. Ακολούθως ο Κεραυνός κέρδισε 67-62 εκτός έδρας τη Μονς.

Μετά το ματς με την Γκρόνιγκεν (30/01), η πορεία στον όμιλο ολοκληρώνεται στη Ρουμανία απέναντι στην Κλουζ (07/02). Σε περίπτωση που ο Κεραυνός πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, θα αγωνιστεί στη νοκ-άουτ φάση των «16» του FIBA Europe Cup, μαζί με τις άλλες επτά ομάδες των τεσσάρων ομίλων και με τις οκτώ ομάδες που θα πάρουν την 5η και 6η θέση στους τέσσερις ομίλους του Basketball Champions League.

Γραφείο Τύπου
«Γ.Σ.Σ. Ο Κεραυνός»
29/01/2018