Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Κ18 – Β’ Φάση

Πρωταθλήτρια η ομάδα της ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου η οποία επικράτησε του Κεραυνού στον τρίτο αγώνα της τελικής σειράς.

Για έκτη διαδοχική χρονιά, η Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ κατέκτησε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Κ18. Στον τρίτο αγώνα για την τελική φάση των play off, η ΕΝΑΔ επικράτησε μέσα στην Κλειστή Αίθουσα Αγίου Δομετίου του Κεραυνού με 55-34, κάνοντας το 2-1 στην σειρά των τελικών και κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Τάκη Μιραλλάη πήρε από τα αρχικά στάδια της αναμέτρησης το προβάδισμα καθώς είχε προηγηθεί στην πρώτη περίοδο με 14-10. Ο Κεραυνός αντιστεκόταν αποτελεσματικά ως αυτό το σημείο. Όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΕΝΑΔ παρουσιάστηκε βελτιωμένη, καταφέρνοντας με την πάροδο του χρόνου να αυξήσει την διαφορά στο σκορ μέχρι τους 14 πόντους μέχρι το ημίχρονο, όπου το σκορ πήγε στο 32-18.

Οι δυνατές άμυνες ήταν το κυρίαρχο στοιχείο κατά την τρίτη περίοδο, ενώ πολλές ήταν και οι άστοχες επιλογές στην επίθεση και για τις δυο ομάδες. Με το φινάλε της περιόδου το σκορ ήταν στο 37-22. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, αφού στην αρχή η Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ, κατάφερε να συντηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, στη συνέχεια ανέβασε τη διαφορά στο σκορ, καταφέρνοντας μέχρι το φινάλε του αγώνα να επικρατήσει με 55-34.

Κορυφαία του αγώνα ήταν η Έλενα Πηλακούτα με 22 πόνοτυς, ενώ από την ΕΝΑΔ διακρίθηκαν επίσης η Στέφανη Γεωργίου και Κυριακή Τέυλορ που σημείωσαν από 10 πόντους. Από τον Κεραυνό θετική απόδοση είχαν οι Ξανθίπη Βούρκα με 8 πόντους, Βάλια Αναγνώστου και Παναγιώτα Κυριάκου που σημείωσαν από 7 πόντους.

TΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-10, 32-18, 37-22, 55-34

Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ (Τάκης Μιραλλάης)

Ελχάζ, Γεωργίου 10 (1), Πηλακούτα 22, Τσολιά, Κονομή 5 (1), Πασχαλίδου 2, Κ. Καραπατάκη, Μ. Καραπατάκη, Καλλιάνου 6 (1), Τέιλορ 10, Σάββα, Ζίττη.

Κεραυνός Στροβόλου (Βλάντο Ζάριτς)

Κασάπη 1, Αναγνώστου 7, Ζάριτς 3, Βούρκα 8 (2), Κυριάκου 7 (1), Παφίτη, Κοντού 2, Τζιούτζιου 4, Μ. Τορναρίτη, Κ. Τορναρίτη, Μομτζιάν 2.

Picture Gallery i 

Picture Gallery ii