Στη Ρωσία βρίσκεται ο Κεραυνός για το β΄ παιχνίδι με την Άφτοντορ.

Οι πρωταθλητές καλούνται να ανατρέψουν την ήττα με 11 πόντους που δέχτηκαν την Τρίτη στον α΄ αγώνα του α΄ προκριματικού του Champions League.
Λίγες ώρες μετά την ήττα με 83-72 από την Άφτοντορ στο «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο, την Τρίτη (19/09) στο α΄ παιχνίδι του α΄ προκριματικού γύρου του Basketball Champions League, ο Κεραυνός μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την πόλη Σαράτοφ, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα.

Η αναχώρηση για τη Ρωσία ήταν μεταμεσονύχτια, με την άφιξη στην πόλη όπου εδρεύει η Άφτοντορ να ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης (20/09).

Στις 18:00 (ώρα Κύπρου) της Πέμπτης (21/09) ο Κεραυνός θα αγωνιστεί στην Kristall Arena του Σαράτοφ, με πρώτο στόχο -όπως δήλωσαν οι πρωταθλητές μετά τον α΄ αγώνα να πάρουν τη νίκη. Από κει και πέρα, η διαφορά της ήττας με 11 πόντους είναι ιδιαίτερα δύσκολη να καλυφτεί, ειδικά απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως είναι η Άφτοντορ και μάλιστα μέσα στην έδρα της, όμως οι παίκτες του Χριστόφορου Λειβαδιώτη βρίσκονται στη Ρωσία με σκοπό να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους.

Άλλωστε, στα τρία πρώτα δεκάλεπτα της αναμέτρησης στο Στρόβολο, ο Κεραυνός ήταν μαχητικός, ισάξιος του αντιπάλου και σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, υπερείχε των Ρώσων. Αξιοσημείωτο είναι πως το προβάδισμα στο σκορ άλλαξε 24 φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ σε άλλες επτά περιπτώσεις οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες!

Μέχρι το 33΄ οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, όταν το 66-69 υπέρ των Ρώσων μετατράπηκε σε 66-76 στο 35΄ μετά από σερί 0-7. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά μέχρι το +13, πριν «κλειδώσουν» το ροζ φύλλο στο +11.

Με εξαίρεση το τελευταίο εξάλεπτο, όπου ο Κεραυνός έμεινε από δυνάμεις, κάτι που επισήμανε και ο προπονητής Χριστόφορος Λειβαδιώτης μιλώντας στη Διάσκεψη Τύπου μετά τον αγώνα, η κυπριακή ομάδα είχε γενικά μια καλή εμφάνιση. Για 9 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα ήταν μπροστά στο σκορ (έναντι 24:55 του αντιπάλου), επικράτησε στα ριμπάουντ (35 έναντι 30), είχε καλό ποσοστό στα σουτ, ενώ πήρε 25 πόντους από παίκτες του πάγκου. Όμως στο τέλος της ημέρας οι Ρώσοι είχαν το πάνω χέρι: Πέτυχαν δώδεκα τρίποντα εκτός έδρας, κράτησαν χαμηλά τα λάθη τους (οκτώ έναντι δεκατριών του Κεραυνού), πήραν 43 ολόκληρους πόντους από τον πάγκο, ενώ πέτυχαν 26 πόντους στο ζωγραφιστό (έναντι 12 του Κεραυνού).

Ο Μοχάμεντ Αμπουκάρ σημείωσε 19 πόντους για τον Κεραυνό, ο Τερόν Μπάσι είχε 17 πόντους, ο Κένι Μπάρκερ 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασσίστ, ενώ ο Σάιμον Μιχαήλ πρόσθεσε 11 πόντους. Ακολούθησε ο Άντονι Κινγκ με 8 πόντους και 6 ριμπάουντ. Για την Άφτοντορ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπράντεν Φρέιζερ με 19 πόντους, ο Τζάστιν Ρόμπινσον είχε 8 πόντους, 7 ασσίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Κότι Κλαρκ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασσίστ.