Σε μία λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Μακένζυ στη Λάρνακα, η Κ.Ο.Κ βράβευσε τους κορυφαίους της αγωνιστικής σεζόν 2016-2017.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της ΚΟΚ, κ. Λούη Δημητρίου, ο οποίος έκανε ένα απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε, δίνοντας τα συγχαρητήρια του σε όλους όσους βραβεύθηκαν κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Την Τελετή Βραβεύσεων της ΚΟΚ χαιρέτησε ο έντιμος Υπουργός Γεωργίας, κ. Νίκος Κουγιάλης, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η πολιτεία θα συνεχίσει είναι στο πλευρό της κυπριακής καλαθόσφαιρας, ενώ χαιρετισμούς πραγματοποίησαν ο κ. Πάμπος Χρίστου, μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Κύπρου, και ο Κλεάνθης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις τεσσάρων αθλητών, που έκαναν περήφανη την Κύπρο με τις επιδόσεις τους τα προηγούμενα χρόνια. Οι Ολυμπιονίκες Παύλος Κοντίδης, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Απόστολος Παρέλλης και Κυριάκος Ιωάννου.

Έπειτα ακολούθησε οι βράβευση των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστριών της χρονιάς στις αναπτυξιακές ηλικίες:

Κορυφαίοι Άνδρες Καλαθοσφαιριστές Κ14: Χάρης Γιανναράς (Κεραυνός), Μάριος Κωνσταντίνου (Απόλλωνας).

Κορυφαία Γυναίκα Καλαθοσφαιρίστρια Κ14: Ιωάννα Κυπριανού (ΕΘΑ)

Κορυφαίοι Άνδρες Καλαθοσφαιριστές Κ16: Αινέας Γιούνγκ (Όλυμπος Αγλαντζιάς), Βίκτωρ Χριστοφίδης (Ζήνωνας)

Κορυφαία Γυναίκα Καλαθοσφαιρίστρια Κ16: Μόνα Ζάριτς (Κεραυνός)

Κορυφαίος Άνδρας Καλαθοσφαιριστής Κ18: Πόλυς Ηλιάδης (Απόλλωνας)

Κορυφαίες Γυναίκες Καλαθοσφαιρίστριες Κ18: Έλενα Πηλακούτα (ΕΝΑΔ) και Ανδριάνα Κασάπη (Ζήνωνας)

Καλύτερος ανερχόμενος καλαθοσφαιριστής: Φίλιππος Τίγκας (Αστέρας Μέσα Γειτονιάς)

Ακολούθως, τρεις θρύλοι του κυπριακού μπάσκετ είχαν την δική τους τιμητική. Η Κάλια Παπαδοπούλου, ο Jojo Garcia και ο Γιώργος Αναστασιάδης τιμήθηκαν για την πολύ μεγάλη τους προσφορά προς το άθλημα, όλα αυτά τα χρόνια που κόσμησαν τα κυπριακά γήπεδα με την παρουσία τους, οι οποίοι παράλληλα τίμησαν το εθνόσημο για αρκετά χρόνια.

Την τιμητική τους είχαν στην συνέχεια η κορυφαία γυναίκα καλαθοσφαιρίστρια, Σοφία Θεολόγου (Κεραυνός), ο καλύτερος άνδρας καλαθοσφαιριστής, Σάιμον Μιχαήλ (Κεραυνός) και ο κορυφαίος προπονητής, Χριστόφορος Λειβαδιώτης (Κεραυνός).

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι ομαδικές βραβεύσεις, στην περσινή νταμπλούχο Β1 Κατηγορίας, ΑΕΛ Λεμεσού, τον περσινή νταμπλούχο στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών, Κεραυνό, την περσινή Κυπελλούχο Κύπρου, Πετρολίνα ΑΕΚ, και τον περσινό Πρωταθλητή Κύπρου, Κεραυνό.

Πριν την ολοκλήρωση της βραδιάς, έγινε η κλήρωση για την ΟΠΑΠ Basket League της νέας περιόδου. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και το υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Πηγή: http://basketball.org.cy