Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την προκριματική φάση του Basketball Champions League, στην οποία θα συμμετέχει και η ομάδα  μας ως πρωταθλήτρια Κύπρου.

Η ομάδα μας κληρώθηκε με την ρωσική ομάδα Avdotor ενώ για να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης θα πρέπει να περάσει από τρεις προκριματικούς γύρους αντιμετωπίζοντας ισχυρούς αντιπάλους.

Για την κλήρωση και τη συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή διοργάνωση πήραμε τις πρώτες τοποθετήσεις του προπονητή της ομάδας μας Χριστόφορου Λειβαδιώτη και του Μάνατζερ Άγγελου Παπαδημητρίου ο οποίος ήταν παρόν στην Κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Νιόν της Ελβετίας.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)

Για εμάς είναι μια νέα εμπειρία.

“Επανερχόμαστε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 5 χρόνια (2012-2013) και έχουμε θέση ως στόχο την καλή παρουσία και να τιμήσουμε την ιστορία του Κεραυνού που έχτισε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κληρωθήκαμε με την Ρωσική Avtodor μια πολύ καλή ομάδα και όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσική καλαθόσφαιρα είναι σε διαρκή άνοδο όπου όλες οι ομάδες επενδύουν πολλά χρήματα για να είναι ανταγωνιστικές τόσο στο εγχώριο αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η «BC Avtodor Saratov» είναι μια έμπειρη ομάδα που αγωνίζεται στην VTB United League που είναι πολύ ψηλό επίπεδο με ένα πολύ έμπειρο και γνωστό προπονητή τον Ιταλό Mazzon Andrea.

Το έργο μας δεν θα είναι καθόλου εύκολο αλλά σίγουρα θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί  γίνεται και να απολαύσουμε την επιστροφή μας στα Ευρωπαϊκά σαλόνια”.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΜΑΝΑΤΖΕΡ)

Μοναδική εμπειρία.

“Η εμπειρία που έζησα στην κλήρωση του “Basketball Champion League” ήταν μοναδική.

Το επίπεδο και η οργάνωση της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι πολύ ψηλό και πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα γίνει ακόμη καλύτερη.

Τώρα σχετικά με την κλήρωση της ομάδας μας θα έλεγα ότι πέσαμε πάνω σε ένα πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο «BC Avtodor Saratov»

Ξέρουμε πολύ καλά ότι γενικά οι Ρωσικές ομάδες επενδύουν αρκετά λεφτά στο μπάσκετ με συνέπεια να προσελκύσουν αξιόλογους ξένους και εγχώριους καλαθοσφαιριστές.

Οι φιλοδοξίες της είναι πολύ ψηλές και έχουν στόχο να φτάσουν στο «Final Four» της διοργάνωσης.

Από την δική μας την πλευρά θα προετοιμαστούμε ανάλογα έτσι ώστε η ομάδα μας να παρουσιαστεί έτοιμη στα μεταξύ μας παιχνίδια.

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι για τον Κεραυνό είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση που μετά από 5 χρόνια θα συμμετέχει και πάλι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση”.