Ο Κεραυνός μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια στους τελικούς…

Κανονικά δεν θα ‘πρεπε να συνιστά είδηση, όμως είναι γεγονός! Ο Κεραυνός πραγματοποιεί φέτος ονειρεμένη πορεία και έπιασε τον μεγάλο στόχο της χρονιάς που ήταν η πρόκριση στους τελικούς του κυπριακού πρωταθλήματος μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια…

Είναι σαφές ότι από πέρυσι στον Στρόβολο πνέει αέρας αλλαγής. Παρά την απώλεια της πρόκρισης στο… σουτ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ του Γιώργο Βόβορα, μπήκαν οι σωστές βάσεις και φέρουν τα αποτελέσματα είναι εμφανής.

Η διοίκηση Παπαέλληνα αποφάσισε να επενδύσει στον νέο και φιλόδοξο Χριστόφορο Λειβαδιώτη που βάζει τη σφραγίδα του στο μακροπρόθεσμο πλάνο και δικαιώνεται πανηγυρικά, βλέποντας τη νέα μεγάλη της επένδυση να πιάνει τόπο.

Η επιβλητική πρόκριση απέναντι στην αποδυναμωμένη Ένωση Νέων Παραλιμνίου ήταν φυσιολογική όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, όμως ακόμα κι αυτό δεν χαρίστηκε και σίγουρα το “χαστούκι” στον πρώτο γύρο από τους Παραλιμνίτες είχε ευεργετικό χαρακτήρα…

Με μια εντυπωσιακή πορεία και 7-1 στα ντέρμπι με τους πρωτοπόρους στην κανονική περίοδο, η ομάδα του Στροβόλου πήρε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και απέφυγε στα ημιτελικά τους απόλυτους κυρίαρχους των τελευταίων ετών: Πετρολίνα ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ. Είχε παθητικό στην άμυνα 63 πόντους και από εκεί ξεκινάει και η φιλοσοφία του προπονητή της.

Πώς έφτασε μέχρι εδώ; Ο Λειβαδιώτης και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύτηκαν τις ιδανικές συνθήκες που τους παρέχουν οι διοικούντες και αφού κρατήθηκε ο περσινός κορμός και ήρθαν οι σημαντικές “πινελιές” με τον ηγέτη, Μο Αμπουκάρ και το “θηρίο”, Τέρελ Παρκς, δημιουργήθηκε με σκληρή δουλειά το εξαιρετικό σύνολο που είδαμε να κατακτά την πρωτιά στην regular season με το επιβλητικό ρεκόρ 18-2!

Η ικανοποίηση είναι διάχυτη στο “Κ. Παπαέλληνας”, όμως κανένας δεν θέλει να μείνει στην καλή πορεία και την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Άπαντες είναι ενωμένοι σαν γροθιά και αποφασισμένοι να ξορκίσουν τα… φαντάσματά τους και να ανέβουν ξανά στην κορυφή μετά από μια δεκαετία.

Cyprusbasket.net