Breaking news
  1. ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
  2. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
  3. ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
  4. Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
  5. ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΒΟΛΟ

“Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ”

Ο Κεραυνός Στροβόλου (Γυμναστικός Σύλλογος Στροβόλου «Ο Κεραυνός») ιδρύθηκε το 1926 και πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους αθλητικούς συλλόγους της χώρας. Εδρεύει στο Στρόβολο, τον μεγαλύτερο Δήμο της Λευκωσίας και το γήπεδό του είναι το Κλειστό Γήπεδο «Κώστας Παπαέλληνας» με χωρητικότητα 2,000 θεατών.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1964

Η ανδρική ομάδα καλαθόσφαιρας του Κεραυνού ιδρύθηκε το 1964. Έδρα έχει την ιδιόκτητη κλειστή αίθουσα Κώστας Παπαελληνας και το έμβλημα της είναι ο δισκοβόλος και τα χρώματα το κόκκινο και το κίτρινο.

Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου για περισσότερες από 30 συνεχείς περιόδους. Το Σωματείο ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης το 1966.

Η ανδρική ομάδα έχει κατακτήσει συνολικά 17 τρόπαια. Ο πρώτος τίτλος ήρθε το 1989 και ακολούθως το 1997, κατακτώντας το Double και τις δύο αυτές χρονιές.

Η ομάδα κατέκτησε το κύπελλο για συνεχόμενες χρονιές από το 1997 ως το 1999 και μετά ξανά από το 2005 ως το 2007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κεραυνός στέφθηκε κυπελλούχος εννέα χρονιές, από το 198>8 ως το 2012, ένα ρεκόρ που διατηρεί για 23 χρόνια στον τελικό Κυπέλλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κεραυνός διατηρεί ένα πρωτοφανές ρεκόρ για την κατάκτηση εννέα τίτλων κυπέλλου από το 1989 ως το 2012, παραμένοντας αήττητος για 23 χρόνια στον τελικό Κυπέλλου.

Σε όλα αυτά τα χρόνια πολλοί από τους παίκτες της ομάδας έχουν επιλεγεί για να παίξουν στην Εθνική Ομάδα καλαθόσφαιρας της Κύπρου. Ο σημερινός αρχηγός της Εθνικής Παναγιώτης Τρισόκκας ήταν καλαθοσφαιριστής του Σωματείου για 14 συναπτά έτη ενώ ο νυν αρχηγός του Κεραυνού, Ανδρέας Πηλαβάς είναι ενεργό μέλος της Εθνικής, επίσης κάτοχος χρυσού μεταλλίου στους Αγώνες Μικρών Ευρωπαϊκών Κρατών.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1987

Η γυναικεία ομάδα καλαθόσφαιρας του Κεραυνού ιδρύθηκε το 1987 και έκτοτε συμμετέχει στους αγώνες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Έδρα έχει την ιδιόκτητη κλειστή αίθουσα Κώστας Παπαελληνας και το έμβλημα της είναι ο δισκοβόλος και τα χρώματα το κόκκινο και το κίτρινο.

Η ομάδα των γυναικών αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Κυπριακού πρωταθλήματος όπου έχει απολαύσει σημαντικές επιτυχίες και έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε δύο Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: 1994 Τούνσγκραμ, Βουδαπέστη & 2000 Ελιζούρ Χολόν, Ισραήλ.

Τα πρώτα βήματα της ομάδας ήταν πάρα πολύ δύσκολα γιατί αυτή αποτελείτο από μικρά κορίτσια χωρίς μπασκετικές εμπειρίες. Ο πρώτος πυρήνας των κοριτσιών προήρχετο από την ευρύτερη περιοχή του Στροβόλου. Από αυτό τον πυρήνα, ξεπήδησαν πολλά ταλέντα που αποτέλεσαν τη βάση και στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας για πρόοδο και καθιέρωση, όπως η Σύλβια Χαραλάμπους, Γιώτα Σιαμμά, Μόνικα Σελίπα, Βίκυ Δημοσθένους κ.α. Στην πορεία προστέθηκαν κι΄ άλλα αυθεντικά ταλέντα που αναδείχθηκαν από τα σπλάχνα του Kεραυνoύ όπως: οι Παυλίνα Χαραλαμπίδου, Στάλω Φαίδωνος και Γιώτα Αδάμου.

Πρώτος προπονητής και αρχιτέκτονας του Γυναικείου Τμήματος ήταν ο Δώρος Λεμέσιος. Η αγάπη των κοριτσιών αυτών για το άθλημα και η σκληρή δουλειά τους, άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Για πρώτη φορά το 1991-92 φτάνουν στο Τελικό Κυπέλλου, όπου χάνουν από την Ολυμπιάδα για ένα καλάθι. Στη συνέχεια κατακτούν σε τρεις διαδοχικές χρονιές τα πρωτάθλημα: το 1994-95 και 1995-96 με προπονητή τον Δώρο Λεμέσιο, και το 1996-97 με προπονητή τον Τάκη Λύρα.

Στην ομάδα εντάσσονται η Τζούλια Στυλιανίδου και η Γεωργία Νικολάου και με προπονητή τον Τάκη Λύρα κατακτούν το τρέμπλ: Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Cup το 1999-00 και το 2000-01 ενώ επαναλαμβάνουν το άθλο και το 2001-02 & 2002-03 με προπονητή και πάλι το Δώρο Λεμέσιο.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις και οι κατακτήσεις τρόπαιων συνεχίστηκαν και τις περιόδους 2004-05 και 2005-06 αφού με νέο αίμα από τις ακαδημίες όπως τις Άντρια Πιτσιλλίδου, Γεωργία Νικολάου και Στέλλα Mιχαήλ κατέκτησαν και πάλι το τρεμπλ με προπονητή τον Παναγίωτη Γιανναρα.

Η ομάδα συμμετείχε ανελλιπώς στις διοργανώσεις της ΚΟΚ μέχρι και σήμερα.

Το 2013 η ομάδα μας πανηγύρισε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ ωστόσο έχασε το πρωτάθλημα από την ΑΕΛ με 3-2 νίκες.

Τη σαιζόν (2016-17) η ομάδα πανηγύρισε το 7′ τρεπλ στην ιστορία της κατακτώντας Σούπερ Καπ και Πρωτάθλημα επί της ΑΕΛ ενώ το Κύπελλο απένατι στην ΕΝΑΔ.  Προπονητής της επιτυχίας ήταν ο Χρίστος Στυλιανίδης με τις ακόλουθες καλαθοσφαιρίστριες: Ζ.Αθανασίου, Κ. Νικοδήμου, Σ.Θεολόγου, Α.Πιτσιλλίδου, Α.Νικολάου, Κ.Κόνιαλη, Χ.Ρουσσάκη, Κ.Μερκούρη & Μ.Κουρσάρη.

Από το 1987, ο σύλλογος έχει στρέψει σχεδόν το 100% της προσοχής του στην καλαθόσφαιρα και η Ακαδημία Καλαθόσφαιρας του Κεραυνού θεωρείται από τις πιο δυναμικές και επαγγελματικές της χώρας. Αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερα από 300 παιδιά και στο σύνολο της με τις Ακαδημίες Τένις και Ποδοσφαίρου αριθμεί πέραν των 750.

Διευθυντής της Ακαδημίας Καλαθόσφαιρας είναι ο κ. Νίκος Λαμπρίας.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 02/01/ 1981, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην «Καλαθοσφαίριση». Το 2007 πήρε το Μεταπτυχιακό (MSc) του στην «Προπονητική της Καλαθοσφαίρισης», με θέμα διατριβής «Ανάπτυξη μιας εξειδικευμένης δοκιμασίας γηπέδου για την αξιολόγηση της τεχνικής ικανότητας και φυσικής κατάστασης του καλαθοσφαιριστή».

Διετέλεσε Διδάσκων και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών ενώ παράλληλα εργάστηκε σαν προπονητής σε ομάδες στην Ελλάδα και στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο αθλητικός σύλλογος του Κεραυνού είναι από τους πιο δημοφιλής και ιστορικούς συλλόγους στην αθλητική ιστορία της Κύπρου. Όλα αυτά τα χρόνια παραμένει πιστός στις αξίες του που είναι:

  •  Η Γυμναστική αριστεία
  •  Η στήριξη και η ανέλιξη της νεολαίας
  •  Το δίκαιο παιχνίδι «Fair play»
  •  Η κοινωνική ευθύνη
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Όπως συμβαίνει στα πλείστα αθλητικά σωματεία της Κύπρου ο Κεραυνός διοικείται από την Επιτροπή και τον Πρόεδρο που εκλέγονται απευθείας από τα μέλη του σωματείου. Από το 1996 στην προεδρία του Κεραυνού είναι ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Πάρις Κ. Παπαέλληνας, ο οποίος είναι και ο κύριος χορηγός της ομάδας τα τελευταία 20 χρόνια. Ο ίδιος, ήταν παίκτης στην ομάδα καλαθόσφαιρας του Κεραυνού κατά την περίοδο 1972-1991. Επίσης, είναι μέλος και συναρχηγός της Εθνικής Ομάδας Κύπρου αλλά και κάτοχος χρυσού μεταλλίου στους Αγώνες Μικρών Ευρωπαϊκών Κρατών, που πραγματοποιήθηκαν στο Σαν Μαρίνο το 1985. Ο κ. Παπαέλληνας έχει πολλές επαγγελματικές και αθλητικές διακρίσεις στο ενεργητικό του, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται και στις αξίες του Σωματείου. Μεταξύ άλλων, έχει αποτέλεσε πρεσβευτής του Fair play για την Κύπρο από το 2011 ως το 2013 και του απονεμήθηκε στο βραβείο Αθλητικής και Κοινωνικής Ευθύνης (Sport and Social Responsibility) από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) το 2012.

TEXNIKO TIM