ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Η φετινή χρονια για τους πρωταθλητές του Λούη Σιακαλλή ξεκίνησε με αισιοδοξία. 

Η ομάδα μας είχε τη συνταγή μιας πετυχημένης πορείας καθώς ο προπονητής των τριών τίτλων στον Κεραυνό είχε στο ρόστερ του τον κορμό της περσινής αήτητης πρωταθλήτριας των U16 (33 αγώνες αήττητοι) και ένα σημαντικό κομμάτι της U18 που συνέχιζε με περισσότερη εμπειρία στη 2η χρονιά της μεγάλης κατηγορίας του αναπτυξιακού πρωταθλήματος.

Ένα μείγμα ενθουσιασμού, ποιότητας μαζί με αυτό της εμπειρίας και ταλέντου!

Η απόφαση του Καιμακλιώτη Coach για τη φετινή σεζόν να αναλάβει μόνο την ομάδα ανδρών Κ18 ήταν πλεόν ο στόχος ξεκάθαρος.

Η ομάδα μας ξενίνησε τις υποχρεώσεις της στις 30/09/2023 από το Κώστας Παπαέλληνας απέναντι στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ κερδίζοντας με 87-50.

Ακολούθησαν ακόμη 9 αναμετρήσεις στον πρώτο Όμιλο όπου ολοκλήρωσε τη σειρά των 10 αγώνων με μόνο μια ήττα στη 2η αγωνιστική (07/10/23) από την ΕΘΑ Έγκωμης στο Πολυπροπονητήριο με 74-71.

Στη συνέχεια η ομάδα μας πέρασε ως η πρώτη του Α’ Ομίλου στην επίλεκτη κατηγορία της Α1 με ακόμη 7 ομάδες.

Στην πρεμιέρα αγωνιστηκε απέναντι στον Άτλαντα, τον Κυπελλούχο της φετινής σεζόν, όπου επικράτησε στον Στρόβολο με 66-52.

Στη 2η και πάλι αγωνιστική  (06/01/2024) αντιμετώπισε την σκληροτράχιλη ομάδα της ΕΘΑ όπου αυτή τη φορά κατάφερε και έφυγε με το διπλό με 80-76.

Ακολούθως η ομάδα μας συνέχισε την ξέφρενη της πορεία αήττητη μέχρι και την 10η αγωνιστική (02/03/24) όπου η σπουδαία ομάδα του  Phoenix MJ Basket Plus την προσγείωσε ανώμαλα μέσα στον Στρόβολο με 67-64.

Πλέον οι δύο ομάδες συγκατοικούσαν με πλεονέκτημα φυσικά την ομάδα του Phoenix MJ Basket Plus η οποία είχε στο χέρι το 2ο αγώνα στη Λεμεσό και κάπου η πρωτιά πλέον δεν ήταν εξασφαλισμένη όπως πολλοί από εμάς νόμιζαν.

Στη 13η αγωνιστική και συγκεκριμένα στις 13/04 πήρε δια πυρός και σιδήρου το ντέρμπι με την ΑΕΚ στον Στρόβολο (56-55) και πλέον παρέμεινε σε τροχιά πρώτης θέσης βγάζοντας ταυτόχρονα τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές εκτός μάχης για την πρωτιά (σσ. Αχιλλέας, Άτλαντας και ΑΕΚ).

Στις 6/04/2024 πραγματοποιήθηκε ο αναβληθείς αγώνας της 4ης αγωνιστικής απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του Phoenix MJ Basket Plus όπου η ομάδα μας αντίκρυσε τη 2η της ήττα και πλέον η πρώτη θέση είχε κλειδώσει οριστικά σε όφελος της Λεμεσιανής ομάδας.

PLAY-OFFS

  1. Phoenix MJ Basket Plus
  2. ΚΕΡΑΥΝΟΣ Στροβόλου
  3. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Καϊμακλίου
  4. ΑΤΛΑΝΤΑΣ Πάφου

Στην τετράδα των play-off η ομάδα μας ως 2η αντιμετώπισε με πλεονέκτημα έδρας τον 3ο Αχιλλέα Καιμακλίου όπου πέρασε με 2-0 νίκες (86-61) & (66-62) αντίστοιχα.

Στο άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης ο κυπελλούχος Άτλαντας πήρε σπουδαίο διπλό από τον Phoenix MJ Basket Plus με 70-48 και ολοκλήρωσε την ανατροπή στην Πάφο με ακόμη μια φανταστική εμφάνιση (89-60) και πλέον το σκηνικό των Τελικών πήρε νέα τροπή!!

Η ομάδα μας πλέον αποκτώντας το πλεονέκτημα θέσης ήταν λογικά το φαβορί για τον Τίτλο ωστόσο… ο Άτλαντας του Μαστορή φρόντισε για 38 λεπτά να διαψεύσει τα προγνωστικά ωστόσο η ομάδα μας με μια εππική ανατροπή πήρε τη νίκη με 56-52 κάνωντας το πρώτο βήμα τίτλο πραγματικότητα.

Πλέον ο Τελικός των Τελικών για τον Κεραυνό πήρε άλλη διάσταση. Τα αγόρια του Λούη ήταν αποφασισμένα να τελειώσουν τη σειρά πρόωρα, μέσα στην Πάφο όπως άλλωστε το έκαναν πριν ένα χρόνο με την ομάδα K16.

Ο Άτλαντας με τη σειρά του ήταν αποφασισμένος να πραγματοποιήσει παρόμοια εμφάνιση για να φέρει τη σειρά ξανά στον Στρόβολο ωστόσο η ιστοριά γράφτηκε και πλεόν ο Κεραυνός πήρε τη νίκη και το Πρωτάθλημα της σεζόν 2023-2024 με δεύτερη νίκη 55-47.

Πλεόν το Σωματείο μας πανηγυρίζει από τις 15/05/2024 το πρώτο Πρωτάθλημα της σεζόν και ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή για ακόμη δύο τίτλους αρχής γενομένης την Κυριακή στον Στρόβολο με το τροχοκάθισμα και ακολούθως η ομάδα ανδρών στην Basket League.