Τις υποχρεώσεις του στο FIBA Europe Cup ξεκινάει ο Κεραυνός το απόγευμα της Τετάρτης (29/09) στις 17:00 απέναντι στην Πόρτο, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.
Στο στρατόπεδο της ομάδας του Στροβόλου η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, στον αγώνα του Σούπερ Καπ κόντρα στη Πετρολίνα ΑΕΚ, και θέλουν να δώσουν συνέχεια και στην Ευρώπη.
Σε περίπτωση πρόκρισής τους απέναντι στην πορτογαλική ομάδα, οι «ερυθροκίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν την 1η Οκτωβρίου τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Ironi Ness Ziona (Ισραήλ) και την Parnu Sadam (Εσθονία).
Σημειώνεται ότι ο Κεραυνός συμμετέχει στο τέταρτο τουρνουά των προκριματικών, με την ομάδα που θα κερδίσει να πηγαίνει στον όγδοο όμιλο της κύριας φάσης του FIBA Europe Cup, όπου περιμένουν οι Oradea (Ρουμανία), Szolnok (Ουγγαρία) και Legia Warszawa (Πολωνία). Τα παιχνίδια της κανονικής σεζόν της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν στις 13 Οκτωβρίου.
⚡🏀✍️ Estonian club BC Parnu Sadam will play host to Tournament D. The hosts are to face Austria’s GGMT Vienna, with the winner taking on reigning FIBA Europe Cup champions Ironi Ness Ziona in one Semi-Final.
Cypriot side Keravnos will clash with Portugal’s FC Porto in the other Semi-Final. The winner of this tournament will be placed in Regular Season Group H. All tournaments will be played between September 28-and October 1 with the exception of Tournament B in Sofia, which will start on September 29 as it doesn’t feature a Quarter-Final.
⚡🏀✍️ Στην Εσθονία και συγκεκριμένα στο γήπεδο της BC Parnu Sadam θα φιλοξενήθει ο Δ όμιλος της διοργάνωσης του FEC 2021-2022.
H εσθονική Parnu Sadam θα αντιμετωπίσει την Αυστριακή GGMT Vienna. Νικήτρια του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια FIBA ​​Europe Cup (2020-2021) Ironi Ness Ziona στον ημιτελικό αγώνα.
Ο Κεραυνός θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλική Πόρτο στον άλλο Ημιτελικό. Ο νικητής/τρια του Δ’ ομίλου θα τοποθετηθεί στον Η’ Όμιλο της κανονικής σεζόν (Group Qualifiers). Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, με εξαίρεση τον Β’ ‘Ομιλο στη Σόφια που θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν περιλαμβάνει προημιτελικό.