Κεραυνός και Πετρολίνα ΑΕΚ κοντράρονται τη Παρασκευή για το σούπερ καπ και το Cyprusbasket προσπαθεί να αναλύσει τις δύο ομάδες πριν από τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Το συστατικό φαίνεται εκ πρώτης όψεως να είναι το ίδιο: Και οι δύο ομάδες κράτησαν τον περσινό βασικό τους κορμό, εμπλουτίζοντάς τον με ποιοτικούς παίκτες.

Και οι δύο ομάδες έχασαν βασικούς παίκτες για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία (ο Κεραυνός τον Στυλιανού που ψάχνει συμβόλαιο στην Ελλάδα, η ΑΕΚ τον Μπρέζετς που αποχώρησε από την ενεργό δράση).

Ο Κεραυνός κράτησε το ίδιο ακριβώς τεχνικό τιμ, με τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη να έχει κερδίσει απόλυτα την εμπιστοσύνη της διοίκησης της ομάδας του Στροβόλου. Αντίθετα, η Πετρολίνα ΑΕΚ άλλαξε όλο το τεχνικό τιμ, εκτός του Δημήτρη Κουκούρη, που από βοηθός του Λίνου Γαβριήλ, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής. Βοηθός του είναι ο Ιωάννης Φωτεινός, ενώ στον πάγκο της ομάδας υπάρχει πλέον και ο Τζο Τζο Γκαρσία.

Ο Κεραυνός έχει παίξει ήδη τα δύο πρώτα του επίσημα παιχνίδια, κερδίζοντας τις εντυπώσεις απέναντι στην Ρώσικη Άβτοντορ Σαράτοφ. Δεν είναι τυχαίο πως μετά το πρώτο παιχνίδι ο προπονητής της Σαράτοφ απέδωσε εύσημα τόσο στην ομάδα όσο και στον προπονητή του Κεραυνού. Ο Κεραυνός μάλιστα έφτασε μια ανάσα από μια μεγάλη έκπληξη, καθώς επικράτησε στη Ρωσία, όμως η διαφορά των 4 πόντων δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση.

Η Πετρολίνα ΑΕΚ στο πρόσφατο Ζιβανάρειο Τουρνουά έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ στα δύο παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και Ρέθυμνο, ενώ ήταν πολύ καλή και στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ Αθηνών, κερδίζοντας εν τέλει την δεύτερη θέση στο τουρνουά.

Ο πρωταθλητής Κεραυνός ενισχύθηκε με τον Μπάσεϊ, τον Κορωνίδη και τον Ντέιβις στα γκαρντ, ενώ ενίσχυσε και την φροντ-λάιν της με τους Κινγκ και Λοϊζίδη.

Η κυπελλούχος Πετρολίνα ΑΕΚ έφερε τους Ντουρέν και Γκίμπσον στα γκαρντ, ενώ στους ψηλούς ενισχύθηκε με τον Σέαρσι και τον Τάσιτς.

Και οι δύο ομάδες άρεσαν στον κόσμο τους με τις αποδόσεις τους μέχρι στιγμής και περιμένουμε να δούμε έναν τελικό Σούπερ Καπ με πολύ-πολύ ενδιαφέρον!

ΠΗΓΗ: http://www.cyprusbasket.net