ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ.Σ.Σ.ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ

Τώρα που έχει τελειώσει η σειρά των αγώνων “Play-offs” μεταξύ ΚΕΡΑΥΝΟΥ και ΑΠΟΕΛ και ο νικητής αναδείχτηκε δίκαια στους αγωνιστικούς χώρους ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ απευθύνει τα εξής εύλογα ερωτήματα:

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 3ου ΑΓΩΝΑ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Β΄Νο 6 JAKSON J. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΙΠΕ…..”FUCKING PUNKS”

Αυτά έγραψε στην αναφορά του ο πρώτος Διαιτητής του Αγώνα στις 08/04/2019.

Στις 08/04/2019 ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΚ παραπέμπει τον καλαθοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ στον Αθλητικό Δικαστή για αντιαθλητική και/η αναρμόζουσα συμπεριφορά και/η εξύβριση διαιτητών κατά παράβαση των άρθρων 6(1)(α)&(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών στις 10/04/2019!!

Δηλαδή μια μέρα ΜΕΤΑ τον επόμενο αγώνα της σειράς.

Ο επόμενος αγώνας της ημιτελικής φάσης είναι ορισμένος στις 09/04/2019 αλλά ο καλαθοσφαιριστής δεν παραπέμπεται στον Αθλητικό Δικαστή πριν τις 09/04/2019 αλλά την επομένη του αγώνα.

Πρώτη εύλογη απορία: Γιατί παραπέμφθηκε μετά τον επόμενο αγώνα και όχι πρίν;

Δεύτερη απορία: Γιατί σε προηγούμενες περιπτώσεις όλοι οι καταγγελθέντες καλαθοσφαιριστές, στα προηγούμενα 35 χρόνια που υπάρχουν “play-offs” από το 1984,  πάντα παραπέμπονταν στον Αθλητικό Δικαστή πριν τον επόμενο αγώνα εκτός από αυτή την φορά;

Το Σωματείο “Γ.Σ.Σ. Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ” ζήτησε αναβολή του αγώνα ώστε να προηγηθεί η εκδίκαση της καταγγελίας του καλαθοσφαιριστή πρίν τον/τους επόμενους αγώνες ώστε να τύχη ίσης και δίκαιης μεταχείρισης όπως έγινε σε προηγούμενες περιπτώσεις.

Το αίτημα του ΚΕΡΑΥΝΟΥ απορρίφτηκε.

Ο Πειθαρχικός κανονισμός στο Αρθρο 6(1)(β) καταγράφει :

«(β) Για εξύβριση, λόγω η έργω,……η κατά οποιουδήποτε εκ των προσώπων..

και συνεχίζει το άρθρο (β)

«Εάν η πιο πάνω συμπεριφορά γίνεται εναντίον διατητή, παρατηρητή,….. θα επιβάλλεται ελάχιστο πρόστιμο εκ €2000,00 και αποκλεισμό συμμετοχής και/η απαγόρευση εισόδου στους αθλητικούς χώρους για τουλάχιστον 2 μήνες …»

Ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε ποινή χρηματικού προστίμου €500 !!!!

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι γνωρίζουν τις ποινές που ο ίδιος δικαστής επέβαλε σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του καλαθοσφαιριστή της ΕΘΑ Henry που αποκλείστηκε για 2 μήνες συν πρόστιμο!!

Σημειώνουμε ότι ο καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που δεν τιμωρήθηκε, στον τελευταίο αγώνα σημείωσε 40 πόντους και διερωτούμαστε ποιο θα ήταν το αίσθημα του δικαίου αν ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ αποκλειόταν από τα “play-offs”;;

Ο κάθε αθλητικογράφος, ο κάθε φίλαθλος της καλαθόσφαιρας, ο κάθε εμπλεκόμενος στο αθλημα της καλαθόσφαιρας και γενικότερα οι Αθλητικές Αρχές που ενδιαφέρονται για το άθλημα της καλαθόσφαιρας πώς αισθάνονται ακούγοντας τα πιο πάνω γεγονότα;

  • Τι λένε οι κανόνες της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης;
  • Τι λένε οι κανόνες του «εύ αγωνίζεσθαι»;
  • Τι λένε οι κανόνες της δίκαιης δίκης;
  • Τι λένε οι κανόνες της χρηστής Διοίκησης;

Φυσικά ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι ξέρει να κερδίζει τα Κύπελλα και τα Πρωταθλήματα στο παρκέ με “Fair Play” και όχι με διαπλοκές στα παρασκήνια.