ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ
Eκδήλωση για τα 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του Πάρι Παπαέλληνα στο Σωματείο Γ.Σ.Σ Ο “Κεραυνός”
Με αίσθημα χαράς και ικανοποίησης η ομάδα μελών και φίλων του σωματείου Keravnos Strovolou Basketball τίμησε την Πέμπτη το βράδι τον Πρόεδρο του, κ. Πάρι Παπαέλληνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μισού αιώνα προσφοράς του στον Κεραυνός Στροβόλου.
Προς τον σκοπό αυτό η ομάδα μελών και φίλων του “ΚΕΡΑΥΝΟΥ” ανέλαβε την πρωτοβουλία έκδοσης αφιερωματικού λευκώματος το οποίο επιμελήθηκε ο ερευνητής – συγγραφέας Χρύσανθος Χρυσάνθου, ως ελάχιστη ένδειξη της απέραντης ευγνωμοσύνης που οφείλουμε ως Κεραυνιστές προς το πρόσωπο του κ.Πάρι Παπαέλληνα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο εξοχότατος πρόεδρος της Κ.Δ Ν.Αναστασιάδης, άλλα πολιτικά πρόσωπα καθώς επίσης άτομα από τον χώρο της καλαθόσφαιρας, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές και γενικότερα άτομα του αθλητισμού από Κύπρο και Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκομένοι στο Costas Papaellinas Arena είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από τον γνωστό αθλητικογράφο Γιώργο Μελετίου, η οποία ξύπνησε μνήμες από την ιστορία του Σωματείου και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους, οι οποίοι πλείστοι απ’ αυτούς ήταν και οι συντελεστές αυτής της πλούσιας ιστορίας του συλλόγου.
Την τιμιτική εκδήλωση απο καλιτεχνικής πλευράς κάλυψε ο διεθνούς φήμης Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης.
Σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση δεν μπορούσε να μην ήταν παρόν και η πολιτική ηγεσία του τόπου με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Κ.Δ, προέδρους / εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων όπως επίσης και τον φίλο του σωματείου, Δήμαρχο Στροβόλου, κ.Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.
Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Φιλίππου, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιολιος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος & Βαγγέλης Ιωάννου, άλλοι επίσημοι καθώς και σύσσωμη η ομάδα του Κεραυνού με τον προπονητή της Μιχάλη Κακιούζη και πρώην προπονητές με σημαντικές διακρίσεις στο Σωματείο όπως οι Μέμος Ιωάννου και Χριστόφορος Λειβαδιώτης.
Ιδιαίτερη τιμή για τους καλαθοσφαιριστές του Keravnos Strovolou Basketball, Σάιμον Μιχαήλ και Νίκος Στυλιανού, οι οποίοι ανάλαβαν την έπαρση της φανέλας με τον αριθμό 6 στον ουρανό του γηπέδου Costas Papaellinas Arena, αριθμός ο οποίος αποσύρετε από το ρόστερ της ομάδας Ανδρών για πάντα.
…. Παρευρέθηκαν και στην εκδήλωση!
Η ομάδα μας, μετά το σπουδαίο διπλό επί Τσέχικου εδάφους πάνω στην BK Opava, πήρε την πτήση της επιστροφης και έδωσε μαζικά το παρόν της στην εκδήλωση προς τιμή του Προέδρου μας κ. Πάρι Παπαέλληνα για τα 50 Χρόνια προσφοράς και αφιέρωσης του στο σωματείο του Γ.Σ.Σ “Ο Κεραυνός”.
Κύρος Πατσαλίδης
Ο εκλεκτός φίλος του Σωματείου Keravnos Strovolou Basketball γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 6 Αυγουστου 1961 και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καταξιωμένους σύγχρονους καλλιτέχνες της Κύπρου, που ακολουθεί διεθνή σταδιοδρομία τόσο στο χώρο της όπερας όσο και σε συμφωνικές συναυλίες.
Πλείστοι από τους συντελεστές της Ιστορίας του Σωματείου ήταν Παρόν
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι: Κυριάκος Πατσαλίδης, Δώρος Λεμέσιος, Χάρης Χαρίτου, Πάρις Παπαέλληνας, Άθως Γαβριήλ, Παύλος Τύλληρος, Ανδρέας Κυπριανού, Γιώργος Γαβριήλ.